Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: antyperspiranty

Antyperspiranty
Autor Wiadomość
ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-11-04, 15:13 

Etiaxil-dużo dobrego o nim w aptece słyszałam, latem jest rozchwytywany, tak jak piszesz:)

pati 
pati

Pomogła: 21 razy
Wysłany: 2009-11-04, 15:26 

Ja Etiaxilu nie cierpię. Skopiuje moją wypowiedź z innego tematu i zaraz je połączę, bo są prawie identyczne.

"Moja mama kupiła Etiaxil i stoi na półce. Kurde, więcej przeciwwskazań, niż działania. Poświęcę się i przepiszę z ulotki :|, żebyście same mogły się przekonać :| Ja tam tego nie chcę.

Należy stosować na noc przed pójściem spać, kiedy gruczoły potowe są mniej aktywne. Stosować tylko na czystą i kompletnie suchą skórę pod pachami (jeżeli jest to konieczne do osuszenia skóry należy użyć suszarki do włosów) oraz na skórę zdrową bez skaleczeń czy podrażnień. Nie stosować Etiaxilu przed 48h po depilacji pach. Nie opuszczać rąk bezpośrednio po zastosowaniu. Następnego ranka umyć pachy delikatnym mydłem i spłukać wodą. Nie nakładać preparatu rano powtórnie. Nie stosować żadnych innych dezodorantów ani antyperspirantów w ciągu następnego dnia po aplikacji, ponieważ skóra może być w tym czasie bardziej wrażliwa. Jeśli przed zastosowaniem Etiaxilu skóra nie byłą całkowicie sucha, lub też zastosowano zbyt obfitą ilość preparatu, lub nie pozwolono skórze wyschnąć, to może pojawić się uczulenie lub alergiczna reakcja skóry."

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-11-04, 15:45 

zastanawiam sie czy to nie tym moja inteligentna przyjaciolka poparzyla sobie pachy :-D zastosowala zaraz po depilacji i nie mogla ruszyc reka :)

pati 
pati

Wysłany: 2009-11-04, 16:02 

No ale wiesz... Nic dziwnego, skoro idzie do apteki, kupuje drogi preparat/lek, to nie należałoby się spodziewać takich "efektów"... Dla mnie Etiaxil do bani... Leży w szafce po dziś dzień.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-11-04, 16:57 

ja kiedys sie spotkalam z antyperspirantem w krysztale.

wyglada to mniej wiecej tak chociaz ja widzialam tez w formie proszku.

Cytat:
Naturalny dezodorant antyperspiracyjny w krysztale
Fenomenalny naturalny kryształ, który działa jak antyperspirant.
Dzięki naturalnym solom mineralnym nie pozwala na rozwój bakterii skórnych,
które powodują powstawanie nieprzyjemnego zapachu.
Jest bardzo wydajny, nie pozostawia białych śladów, jest bezzapachowy,
dzięki czemu nie miesza się z zapachem perfum.
Skład: Potassium alum(kryształ)
podany skład jest pełny
Sposób użycia: Stosować na miejsca narażone
na zwiększoną potliwość (pachy, stopy, dłonie),
na czystą skórę zaaplikować kryształ
pamiętając, aby wcześniej lekko zwilżyć go wodą.
Produkt Ekologiczny

tak naprawde to krysztal nazywany jest Ałunem i rozpietosc cenowa jest naprawde rozna. znalazlam krysztal za 40zl a mozna go tez dostac za 17zl w zaleznosci ile gramow krysztalu zamawiamy.

Dinka 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-04, 17:35 

jakie sa przeciwwskazania? przeciez nie depilujesz sobie pach codziennie?

etiaxil po prostu reaguje z woda. dlatego skora musi byc sucha i niepodrażniona. te krysztaly naprawde ciekawe- moze faktycznie na zime sobie taki zafunduje. ale nie mylmy pojec- one sa antybakteryjne dlatego normalnie sie pocimy tylko nie smierdzimy. ETIAXIL blokuje pocenie sie. fakt - nie jest przyjemny ale depilacja tez a boli znacznie bardziej :P

pati 
pati

Wysłany: 2009-11-04, 18:37 

Dinka napisał/a:
jakie sa przeciwwskazania? przeciez nie depilujesz sobie pach codziennie?

Ja to robię co dwa dni, a to niezbyt wielka różnica... Stąd etiaxil u mnie by się w ogóle nie sprawdził.

Dinka 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-04, 20:56 

depilacje? ja raz na miesiac....

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-11-04, 20:58 

Dinka, ale to zależy jaka depilacja, bo jeśli używasz maszynki to faktycznie trzeba nawet co dwa dni, zwłaszcza latem, jeśli wosk to można sobie pozwolić tak raz na miesiąc.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-11-04, 20:59 

no ja podobnie jak Pati robie depilacje co pare dni bo mnie zaraz wszystko wkurza i mimo ze mam brzuch jak beczke to nadal uparcie to robie, wiec w moim przypadku stosowanie tego waszego antyperspirantu z apteki byloby bezsensu.

pati 
pati

Wysłany: 2009-11-04, 21:11 

No właśnie w moim też... Dlatego mam swój model, który jest delikatny i nie koliduje z moim typem depilacji ;)

lula8885 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-15, 13:49 

Zaciekawił mnie dezodorant Soraya Sensitive. Czy naprawdę jest taki dobry? Na ile starcza?

strange_avenue 
Użytkowniczka
strange_avenue

Wysłany: 2009-11-22, 23:42 

Etiaxilu nie używałam, ale moja mama go zachwala. Sama nie mogę znaleźć odpowiedniego antyperspirantu, albo są białe ślady, albo niemiły zapach. Te w areozolu są niepraktyczne, a w kulce się lepią. Sztyft jest jak dla mnie najlepszy, ale jeszcze się nie spotkałam z bezbarwnym, wszystkie białe.. ;(. Nie mam silnego potu, ale uważam, że ten kosmetyk jest niezbędny, samo uczucie spocenia jest okropne. Moze mi się zdawało, ale po niektórych antyperspirantach byłam morka jeszcze bardziej. Jakbym się pociła automatycznie po nałożeniu kosmetyku. Któraś z Was miała coś podobnego?

Agusia77 
Powieściopisarka
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-11-23, 02:21 

A tech z Nivea próbowałaś? Mam Nivea Double Efekt czy jakoś tak, używam go od kilku lat i nie chce slyszec o zadnym innym!
Jest taki prawie przezroczysty, nie zostawia sladów, nie odbarwia bluzek(Avon odbarwiaja;/), łagodzi podrażnioną skórę po goleniu i skutecznie zapobiega poceniu.
Mam ten sam w straju i tez jest ok, ale ja wole kulki.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-11-24, 14:51 

A ja kupiłam Nivea Dry i póki co jest ok, ma piękny zapach tylko bardzo długo schnie, nie wiem czy to tak powinno być ?

Odpowiedz do tematu