Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: antykoncepcja, palenie

Antykoncepcja a palenie!!!
Autor Wiadomość
xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-05, 19:45 Antykoncepcja a palenie!!!

Moje drogie, wszędzie , w każdej ulotce rozpisują się jak bardzo jest szkodliwe palenie w połączeniu z hormonami. Ja sama jestem palaczką zbliżająca się powoli do wieku opisywanego zawsze jako najbardziej narażonego ...Jestem ciekawa czy Wy palicie i jakich tabletek antykoncepcyjnych stosujecie???

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-02-06, 10:50 

palę (niewiele, ale jednak), od 2 miesięcy biorę Cilest, a wcześniej brałam Novynette...

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-09, 07:42 

A co na to Twój lekarz? Polecił Ci właśnie Cilest?? Rozmawiałaś z nim na temat palenia?!

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-02-15, 22:14 

xuxus :arrow: otóż ja miałam się swego czasu przerzucić na tabletki i zaczęłam wypytywać o opinie, połączenie z alko i nikotyną i takie tam i dowiedziałam się, że ani alko ani nikotyna nie wpływają na poziom zabezpieczenia przed ciążą, alkohol nie szkodzi przy tabsach, ale nikotyna, w momencie, jesli dziewczyna wypala powyżej 5 papierosów dziennie przyjmując tabletkę, może powodować wzrost ryzyka zachorować na serce.

myślę natomiast, że to temat zbyt poważny i warto skonsultować to z dżinem :-)

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-16, 08:51 

...nieeeeeeeee no jak najbardziej ginekologa o to zapytałam-wczoraj :)akurat...
ale wiesz opinie kobiet na forum są bardzo często trafne i ważne, więc...
Polecono mi Cerazette-znacie , używacie, macie jakieś zdanie??

[ Dodano: 2009-03-01, 23:28 ]
Kobiety palące, które przyjmują tabletki antykoncepcyjne, narażają się na bardzo poważne ryzyko. Im starsza jest kobieta i im więcej pali, tym większe jest ryzyko. U kobiet w wieku powyżej 35 lat, które palą i przyjmują tabletki, niemal 40-krotnie wzrasta ryzyko wystąpienia zawału serca, w porównaniu do kobiet, które nie palą albo nie przyjmują tabletek.
Duże dawki estrogenów powodują zatrzymanie wody i soli w organizmie (wyraża się to skłonnością do obrzęków, zwiększenia masy ciała oraz nadciśnienia tętniczego, a u osób z chorobami serca - ujawnieniem niewydolności krążenia), a także przyśpieszają rozwój miażdżycy, zwłaszcza u palaczek tytoniu. Palenie tytoniu stanowi przeciwwskazanie lekarskie do stosowania estrogenowych antykoncepcyjnych środków hormonalnych, zwłaszcza u kobiet po 35. roku życia. U palaczek tytoniu stosujących tego typu środki antykoncepcyjne ryzyko wystąpienia wylewu krwi do mózgu jest 22-krotnie większe niż u pozostałych. Mogą powodować występowanie napadów migreny i zaburzeń widzenia.

Cerazette są właśnie tabletkami antykoncepcyjnymi, które chronią kobiety przed opisanymi wyżej skutkami, naprawdę żadna z Was nie miała z nimi styczności?? Bardzo chciałabym poznać opinie innych kobiet.

[ Dodano: 2009-04-11, 05:48 ]
I jak dziewczyny sprawdziłyście świadomość zagrożenia palenia w połączeniu z nieodpowiednimi hormonami u swoich kumpel?

[ Dodano: 2009-06-22, 05:52 ]
Dorota25 napisał/a:
palę (niewiele, ale jednak), od 2 miesięcy biorę Cilest, a wcześniej brałam Novynette...

i jak mogłabyś się podzielić jak się czujesz?

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-08-25, 13:58 

Ja nie palę. Brałam kilka miesięcy Harmonet, ale ostatnio przerzuciłam się na jego tańszy odpowiednik Sylvie20 (kosztuje 20zł). Jestem bardzo zadowolona, bo nie odczuwam różnicy w działaniu a różnica w cenie jest spora jak dla mnie.

Issa24 
Coś już napisała
Issa24

Wysłany: 2009-08-25, 15:46 

Ja brałam Yasmin i paliłam. Jakoś nie brałam tego pod uwagę, że może mi zaszkodzić. Nic się nie działo:) A piguły przestałam brać a palę nadal:) Co do Cilestu to przyjaciółka brała i była bardzo nie zadowolona. Nie dość, że dużo przytyła to ciężko jej teraz zrzucić:( Ani nie paliła ani nie drinkowała:) Więc może najlepiej zapytać kogoś kto się na tym dobrze zna?:)

Karotka. 
Użytkowniczka
Chodząca sprzeczność.

Wysłany: 2009-08-27, 15:21 

Nie biorę teraz tabletek hormonalnych, a jeśli chodzi o palenie to zapalę okazyjnie. :>

ZakazanyOwoc12 
Stała bywalczyni
Pozdrawiam :))

Wysłany: 2010-01-28, 02:27 

Nie biorę tabletek i nie palę :-)

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-01, 07:08 

to bardzo ważne i zdrowe a co najważniejsze zapobiegające rakowi!

Kaliope 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-27, 12:53 

A ja paliłam, na szczęście rzuciłam. Ale nigdy nie słyszałam by palenie miało jakiś wpływ na skuteczność tabletek...

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-08, 14:10 

Kiedyś też mi się obiło o uszy, że palenie może mieć wpływ na skuteczność, ale dokładnego info. że tak na pewno ma wpływ nigdzie nie znalazłam. co do większego zagrożenia zachorowania na choroby serca etc. jak najbardziej. ale przyznam, że jeszcze mnie to nie przeraża.
popalam. niekiedy nie pale w ogóle przez kilka dni albo tygodni.
biorę Yasminelle, naczytałam się bardzo dużo na ich temat, skutkach odstawienia i brania, trochę mi się włos na grzbiecie zjeżył. nie przytyłam, a schudłam i to lekko ponad 5kg. z tym, że na to wpływ miała również zmiana stylu życia, zdecydowanie większa ilość ruchu, basen etc. jednak zdziwiło mnie to, że w tak szybkim czasie te kg poleciały.
czytałam, o przypadkach, tycia, chudniecia, zawrotow głowy, dusznosciach... :shock: ja póki co nie odczuwam zadnych az takich skutkow ubocznych. czy ktoras z Was je brala i moze sie wypowiedziec?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-04-09, 14:00 

Ja brałam ;)
Negatywnych skutków nie miałam...

kasiamgj 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-04-14, 14:52 

bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :-) czytając takie opinie, nie nakręcam się negatywnie, a wiadomo, że im bardziej się człowiek nakręci tym czasami więcej tych nie pożądanych objawów.

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-19, 10:16 

a czy spotkałyście się z tym że biorąc antybiotyk nie powinno się palić?!

Odpowiedz do tematu