Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: anti-cellulit

Anti-Cellulit
Autor Wiadomość

Darish:)

Wysłany: 2007-02-07, 18:50 Anti-Cellulit

Prawie kazda z kobiet ma problem z przypadłoscią "pomaranczowej skorki".
Jak jej zapobiegac :?: Jak sobie z nia radzic :?: Macie jakies sposoby :?: ;-)

Kiara

Wysłany: 2007-02-08, 10:19 

Jednym z moich sposobów jest masaż wodny ;-) w czasie kąpieli masuję nogi i reszte ciala prysznicem z odleglosci ok 20cm ;-) troche to pomaga w ujedrnianiu skóry :lol: i prawienic nie kosztuje :-D

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-02-08, 23:42 

Kiara ma rację że najlepszy jest masaż wodny, głównie dlatego że usprawnia krążenie krwi, wpływa to na przyspieszenie metabolizmu a co za tym idzie spalnie tkanki tłuszczowej. Należy jeszcze wspomnieć że masaż najlepiej wykonywać naprzemiennie raz ciepłą raz zimną wodą, jednak zawsze kończymy zimny strumieniem. Masaż robimy przemieszczając strumień wody okrężnym ruchem od stóp w stronę serca. Taki masaż ujędrnia skórę całego ciała (rewelacyjnie poprawia wygląd piersi). Aby takie zabiegi przyniosły efekty należy wykonywać je 2 razy dziennie rano i wieczorem. Po prysznicu szybko wetrzeć balsam aby nie doprowadzić do wysuszenia skóry.

Wysłany: 2007-02-09, 09:54 

No tak masaze i balsamy pomagaja znacznie:) mialam Garnier ujędrniajacy (zolty) i bardzo mi sie podoba ;) uwazam ze dobrze dziala:)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-09, 21:02 

Chociaż czasem sama pielęgnacja nie wystarczy aby pozbyć się pomarańczowej skórki. W bardziej zaawansowanym cellulicie należy zmienić dietę na niskotłuszczową oraz taką która będzie bogata w witaminy.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-02-24, 18:39 

jak narazie ja nie mam problemu z ''pomarańczowa skórką'' i sie berdzo bardzo ciesz :mrgreen: jak narazie :-P :-P :-P

[ Dodano: 2007-02-28, 16:49 ]
:!: Kiedy już skończysz delektować się smakiem i aromatem naparu ze świeżo zmielonej ziarnistej kawy nie wyrzucaj fusów do kosza. Zrób z nich kawowy peeling antycellulitowy.

Zaskoczona? Producenci kosmetyków do ciała już dawno dostrzegli unikalne właściwości zawartej w kawie kofeiny i wykorzystali je w walce z celulitem oraz wiotczeniem skóry. Ty też pamiętaj o swoim kawowym sprzymierzeńcu. Dlatego przestudzone fusy wymieszaj na talerzyku z odrobiną balsamu do ciała lub oliwki. Taką papkę wcieraj okrężnymi ruchami w ciało, po chwili spłucz chłodną wodą. Efekt ujędrnienia zauważysz już po 10 dniach regularnego stosowania :!: :!:

on-off 
Coś już napisała
on and off

Wysłany: 2007-03-21, 18:08 inneov

a ja słyszałam, że teraz inneov nowy preparat na cellulit wprowadza - saszetki do rozpuszczania w wodzie i do picia. jest to o tyle nowość, że to środek doustny i działa od wewnątrz na metabolizm komórek, gdzie cellulit sie tworzy. pisali w WO, że to najlepiej przebadany środek z lekóe tego typu na rynku. ale jest niedawno dostepny, wiec nie wiem jeszcze dokładnie, jak działa, ale zapowiada się obiecująco :) może tego będzie warto spróbować?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-03-21, 19:09 

moze bedzie i warto poczekamy zobaczymy :-D

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-03-21, 21:39 

no może będzie niwelował przyczyny a nie obiawy

on-off 
Coś już napisała
on and off

Wysłany: 2007-03-22, 16:29 

z opisu wydaje się, że bedzie niwelował i przyczyny i objawy. w necie znalazłam takie info:

Aby zlikwidować zaawansowany cellulit, utrata wagi nie wystarczy.
90% kobiet, zarówno szczupłych, jak i z nadwagą, jest dotkniętych cellulitem. Po raz pierwszy, dzięki inneov, specjaliści ds. żywienia i dermatologii połączyli wysiłki, aby walczyć z cellulitem.

Podwójna wyjątkowa ekspertyza :
1. Żywieniowa - Nadmiar tłuszczu w adipocytach zlokalizowany w głębokich warstwach skóry...
2. Dermatologiczna - ... powoduje i uwydatnia pogorszenie głębokich warstw skóry właściwej.

Dlaczego przeciwdziałać cellulitowi tylko na powierzchni skóry, skoro tkwi on głęboko?

INNOVACJA – PODWÓJNE DZIAŁANIE UKIERUNKOWANE:

PO PIERWSZE: WAPŃ+WYCIĄG Z ZIELONEJ HERBATY
Wspomaga odblokowanie złogów zapewniając drenaż głęboki.
PO DRUGIE: MORSKA GLUKOZAMINA + WYCIĄG Z KORY SOSNY
Wspomaga wzmacnianie od wewnątrz włókien napinających skórę.

PO 15. DNIACH STOSOWANIA :
Skóra bardziej napięta 61%
Skóra bardziej gładka 60%
76% użytkowniczek jest już zadowolonych.

PO MIESIĄCU STOSOWANIA :
Skóra bardziej gładka 74%
Sylwetka bardziej wymodelowana 65%

PO ZAPRZESTANIU KURACJI :
Trwałe efekty w walce z cellulitem oraz w uzyskaniu jędrnej skóry.

Działa na różne postaci cellulitu, nawet te zaawansowane.

mnie najbardziej przekonuje to, że on działa od wewnątrz organizmu na cały metabolizm komórkowy, a tam "robi się" cellulit... heh, jak tak sobie poczytałam, to na prawdę nabrałam ochoty na to cudo :]

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-03-22, 22:31 

No może i będzie działać poczekamy zobaczymy

Wysłany: 2007-03-31, 16:51 

moja mama dzis przezyla szok widzac iz po kilku miesiacach uzywania kremu przeciw rozstepom i celulicie nic nie zadzialalo ;-) dopiero jak ja uswiadomilam, ze kolagen na to moze jedynie troszke pomoc to sie napalila na zakup;-)

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-01, 13:02 

Ostatnio czytałam artykuł o cellulicie. Ten problem dotyczy już 9 na 10 kobiet :!: Na zachodzie cellulit uważany jest już za chorobę, którą trzeba leczyć! :-/

Wysłany: 2007-06-01, 16:14 

odroznia sie celulit i celulitis, jak pamietam to ten pierwszy to nic groznego ale ten drugi to juz choroba. Cos w rodzaju zaawansowanego stadium, czasami nawet boli.
(albo odwrotnie te nazwy sa;p)

skrzydelTrzepot 
Miłośniczka forum
Skrzydeł Trzepot

Wysłany: 2007-06-01, 16:33 

póki co cellulit mnie jeszcze nie dotyczy ;-) ufff

Odpowiedz do tematu