Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ankieta, bizuterie, jaka, nosisz, preferujesz, uwielbiasz

[ANKIETA] Jaką bizuterie preferujesz, nosisz, uwielbiasz :)

Jaką bizuterie preferujesz, nosisz, uwielbiasz :)
klasyczną (złoto, srebro, kryształ)
54%
 54%  [ 24 ]
etniczną (drewno, kamień)
6%
 6%  [ 3 ]
artystyczną / decoupage / handmade
27%
 27%  [ 12 ]
sztuczną
6%
 6%  [ 3 ]
ekskluzywną (złoto, platyna, klejnoty, kamienie szlachetne)
4%
 4%  [ 2 ]
Głosowań: 44
Wszystkich Głosów: 44

Autor Wiadomość
Klejnocik 
Początkująca
Kocham prawdziwą bizuterię

Wysłany: 2010-02-04, 14:26 

pati coś Ci z kopiuję i przeczytaj: "....Kobieta jest szczęśliwa, kiedy czuje się wyjątkowa. Tak samo jest z brylantami. Są one wyjątkowe. Posiadając coś wyjątkowego czyni kobietę wyjątkową, ale nigdy coś co może jest i ładne ale powstało w milionach egzemplarzy w sposób sztuczny i nie przedstawia żadnej wartości.

Nauczyliśmy się już naśladować „matkę naturę”, bo czym innym można nazwać coś, co powstało w laboratorium w czasie jednego dnia, zamiast w ziemi przez miliony lat? Nawet, jeżeli nasza podróbka uda się i wyprodukujemy najlepszy i najpiękniejszy diament to ile może być wart ten nasz idealny diament, który ma jeden dzień, w porównaniu z tym, który ma miliony lub nawet miliardy lat?

Najbardziej żółty i najbardziej „zanieczyszczony” inkluzjami kamień, będzie tym wyjątkowym, oryginalnym antykiem, a nie seryjną produkcją identycznych klonów. Każdy oczywiście musi sam podjąć decyzję, czy woli mieć milion letni oryginał, czy wczoraj wykonaną kopię....."

Właśnie nie chodzi tu o żaden SZPAN!!!! tylko o WŁASNE SAMOPOCZUCIE. BIŻUTERIE SIĘ NOSI DLA SIEBIE A NIE DLA INNYCH! Dlatego powinna być wyjątkowa ażebyś TY się czuła wyjątkowa kobietą. To jest cała prawda!!!!!!

Klejnocik 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-04, 14:51 

Agnieszka Jestem pod wrażeniem Twojej działalności i zaangażowania w temacie mody. :-) Ale jak napisałaś, że "starać się będziesz coś sprzedać" to dlaczego nie masz sklepu w internecie? No chyba że coś przeoczyłam :-)

Klejnocik 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-04, 14:17 

Chyba się nie pogniewacie jak dorzucę swoje "3 GROSZE"?
Mam pytanie do "ale kolczyki" i "setita"? Obie Panie maja własne sklepy i kochają biżuterię! Dlaczego jest tak mało miedzy Wami uwag i opinij na temat tego co robicie? Dlaczego nie macie na swoich stronach linków odsyłających się do siebie na wzajem? Przecież nie jesteście dla siebie konkurencja? A takie coś naprawdę mogłoby Wam pomóc w prowadzeniu biznesu. Każde doświadczenie i każda uwaga jest na wagę złota. A przecież o wiele łatwiej i "taniej' jest się uczyć na cudzych błędach niż na własnych.
Aaaaaa! Może ja się za dużo wtrącam w nie swoje rzeczy? :-) to z góry przepraszam!!! wydaje mi się jednak że nasz kulturowy nawyk robienia wszystko samemu i uczenia się tylko na własnych błędach nie jest najlepszym rozwiązaniem. A przecież my naprawdę jesteśmy zdolnymi kobietami! :-)

[ Dodano: 2010-02-17, 14:19 ]
W jakiej cenie przeważnie kupujecie biżuterię?

[ Dodano: 2010-02-17, 14:24 ]
A podoba Wam się coś takiego?

lub takiego?

alekolczyki 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-25, 14:14 

Klejnociku kochany,
na Twoje pytanie: nie, nie jesteśmy z setitią konkurencją, ale ... żeby coś zadziałało, trzeba działań ze stron obu. A wychodzenie "przed szereg" nie zawsze spotyka się z pozytywnym oddźwiękiem. Ja ze swojej strony nie mam nic na poprzek wzajemnemu podlinkowaniu. A zdjęcia, które zamieściłaś - mniodzio :-D

manufactur 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-17, 17:34 

O widzę, że jestem w mniejszości bo lubię etniczną biżuterię.
Szkoda, że ankieta jest ograniczona dosyć, mogło by być więcej wyborów. Albo bardziej uszczegółowione. Ja np lubię jeszcze biżuterię skórzana, rzemienie, pieszczochy itp.

Olga79 
Początkująca

Wysłany: 2010-09-04, 11:02 

Ja preferuję biżuterię srebrną iocca http://www.iocca.pl, srebro jest bardzo eleganckie i dużo tańsze w porównaniu do złota. Pozdrawiam

pusiala 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-10-12, 20:24 

Delikatne łańcuszki ze złota i cienkie pierścioneczki też ze złota.

Deja-Art 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-10, 16:28 

A ja bardzo lubię klasyczną biżuterię,co do srebrnej to również nie pogardze,ale wszystko zależy od danej kompozycji. Lubię naszyjniki oraz złote kolczyki.

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-03-23, 15:03 

Srebro i białe złoto przede wszytskim! Poza tym lubię też łączenie białego złota z żółtym choć biżuteria tego typu jest niestety dosyć droga... Poza tym raczej lubię prote i klasyczne wzory.

Deja-Art 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-24, 11:46 

To połączenie złota o którym piszesz faktycznie jest droższe,ale za to efekt świetny. Jest chyba najładniejsze spośród wszystkich innych.

Odpowiedz do tematu