Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: alternatywy, dla, lakierow

Alternatywy dla lakierów -
Autor Wiadomość
Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-02-28, 11:49 Alternatywy dla lakierów -

Moje włosy nie tolerują lakieru, jakikolwiek by nie był niszczy je i wysusza niemiłosiernie :/ Stąd też preferuję inne opcje z dziedzinie stylizacji fryzur. Bardzo lubię Pro-vit- nabłyszczacz i kaszmir: , jedwab jest taki sobie, nie polecam.
Bez zarzutu sprawuje się również nabłyszczacz z Joanny (czarna seria) oraz jedwab Biosilk. Oczywiście trwałość fryzury nie jest porównywalna z efektami, jakie daje lakier, ale zapobiegają napuszaniu, wygładzają, nabłyszczają, podkreślają fale i loki.
Ostatnio kupiłam brylantynę z jedwabiem w płynie firmy Marion i jest nieco cięższa niż w.w. kosmetyki (nic dziwnego w sumie, skoro to brylantyna :-P ), ale też nie najgorsza.

A Wy, jakie kosmetyki z tej działki stosujecie/lubicie? :-)

4GreatHair 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-03-02, 17:51 

Jednak do utrwalania fryzury muszę używac lakieru do włosów, bo kosmetyki podobne do tych powyżej nie utrzymują zbytnio fryzury. Cały czas szukam iodealnego lakieru, bo niestety wile z nich wysusza włosy.

lidia1111 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-04-14, 11:28 

Słyszałam, że Elnett z L'oreal to bardzo dobry lakier, ale sama go jeszcze nie wypróbowałam. Ja za każdym razem kupuje jakiś inny. W tej chwili mam jakiś z marki Syoss. Lakier jak lakier dobrze utrwala, ale ostatnio nie lubie mieć obciążonych włosów takimi kosmetykami. Na moich delikatnych i cienkich włosach sprawdza się pasta - nawilża, nie skleja, nie obciąża włosów. Jednak do utrwalenia jakieś wymyślnej fryzury lakier jest niezastąpiony.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-04-14, 13:42 

Elnett w ogóle nie utrwala...

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-04-14, 19:09 

Ja bym powiedziała, że Elnett w ogóle nie skleja, ale że nie utrwala to pierwszy raz słyszę.
Używam już kupę czas, chyba piąte opakowanie i w tym samym czasie używam Syossa fioletowego i mają identyczne utrwalenie :-)

4GreatHair 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-04-28, 15:14 

Czyli ogólnie nie warto interesować się tym lakierem. A teraz mam nieco krótszą fryzurę i powiedzcie mi,czy sprawdza się do modelowania pasta do włosów? Bo słyszałam że tak.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-05-02, 14:00 

Ja Elnetta szczerze polecam ;-) Mam włosy długie i zawsze jestem zadowolona z utrwalenia. A co do pasty do modelowania to faktycznie jest skuteczna, najlepsza jest z Joanny, taka w czarnym opakowaniu. Ale jeśli zależy Ci na ewentualnej szybkiej poprawce fryzury bez mycia włosów w ciągu dnia to wtedy lepiej gumy użyć, bo jest jednak bardziej elastyczna niż pasta.

Selective 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-06-27, 16:14 

Ja mam także specjalny jedwab w sprayu,który jest bardzo skuteczny i nakładam go zawsze po umyciu włosów. Póki co skutkuje,a lakier to bardzo sporadycznie,tylko wtedy jeżeli musze.

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-07-07, 14:15 

A gdzie kupujesz ten jedwab w sprayu? Ja mam z Biosilka ten w buteleczkach, ale często się zdarza, że jak mi sie za duzo nałoży to moje włosy wyglądają jakby były przetłuszczone...

ChineseDoll 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-04, 11:25 

Z jedwabiem trzeba jednak uważać, na moje włosy wystarczy odrobinka, kropla za dużo i już mam tłuste kosmyki. Ale jedwab w płynie to dla mnie bardziej odżywka, dużo lepszy efekt nabłyszczenia daje taki fryzjerski nabłyszczacz z Ruska

Odpowiedz do tematu