kasiaz85 Początkująca
Wysłany: 2010-10-12, 12:30
Aerobik wodny
A co sądzicie na temat aerobiku wodnego? Tak ogólnie słyszałam, że warto, ale wolałabym jakieś konkretne opinie na ten temat. Zwłaszcza jeśli chodzi o Wrocław, gdzie najlepiej na coś takiego się wybrać (w miarę przyjemnie i nie za drogo). Zależy mi na poprawieniu kondycji, bo kiepsko o mnie z tym :/, a wydaje mi się, że może to być fajna odmiana w porównaniu do tego klasycznego aerobiku. Jeśli ktoś ma doświadczenia z tym związane, chętnie dowiem się czegoś na ten temat :)
teraz ostatnio pojawiła się kolejna odmiana wodnego aerobiku, nazwana hydrofitem, niestety tylko w jednym miesjcu w Polsce mozna spróbować tej formy aktywności :(
Aerobik wodny to fajna sprawa, bo przy każdym ruchu traci się dużo kcal (więcej niż przy aerobiku zwykłym). Poza tym ja uwielbiam wodę. Fakt faktem, że wszytskie ćwiczenia pocżatkow się trudno wykonuje ale z czasem nabiera się wparwy. A co to jest ten hydrofit? MOżesz coś więcej napisać?
kina91 Początkująca
Wysłany: 2011-03-25, 23:45
Aerobic wodny jest suuper! Absolutnie polecam! A jeśli chcecie schudnąc to tym bardziej. W wodzie nie czuje się zmęczenia, później oczywiście jest się wyplutym ale za to z ogromną satysfakcją
Już wiem!!!!" ...w Polsce pojawiła się kolejna forma ćwiczeń w wodzie - hydrofit. Hydrofit ma pochodzenie brazylijskie. Ćwiczenia wykonywane są na urządzeniu o nazwie Water Bike, czyli wodny rower. Nie jest to jednak typowy rower stacjonarny. Pozbawiony jest siodełka i istnieje w nim możliwość modyfikowania obciążeń. Urządzenie to może być wykorzystane zarówno w treningu wytrzymałościowych, jak w przypadku aqua spinningu, ale także w treningu rekreacyjnych i rehabilitacyjnym"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum