Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: acne-, derm

Acne- derm
Autor Wiadomość
magdaaaa 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-12, 10:23 Acne- derm

Witam dziewczyny , czy ktoras z was uzywala acne-dermu na przebarwienia ... wlasnie zaczynam kuracje i nie wiem czego sie spodziewac ... :->

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-04-16, 22:51 

A to jest krem czy maść na receptę? Mi dermatolog na przebarwienia nic nie dał, powiedział tylko, że mam się z plamą pogodzić i tyle...

Kryspek 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-06, 08:07 

Jest wiele rodzajów przebarwień skóry, najlepiej udać się do lekarza, żeby omówić leczenie.
Gg83 – spróbuj umówić się na wizytę do dermatologa estetycznego, oni nie są obojętni na takie problemy.
Moja kuzynka miała mnóstwo przebarwień na twarzy, po opalaniu pojawiało się ich jeszcze więcej, mimo że nakładała na twarz tonę fluidu i pudru, nie wyglądało to za ciekawie. Na szczęście znalazła na to sposób i zrobiła sobie zabieg laserem Fraxel. Teraz minęły 4 miesiące, ona jest po dwóch zabiegach i jest nie do poznania. Ma naprawdę ładną i gładką skórę!

ChineseDoll 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-07, 16:26 

"Pogodzić się z plamą" - bardzo dobre :) W takim razie ten lekarz średnio znał się na dermatologii estetycznej, jest teraz dużo kremów rozjaśniających przebarwienia, podobno Unitone z Isispharmy jest bardzo dobry. I nie jest na receptę.
Przebarwienie i blizny potrądzikowe bardzo dobrze reagują też na zabiegi laserem frakcyjnym - np. w krakowskiej Estetice używają laseru Mosaic, to jedna z nowszych technologii dermatologicznych. No i widać efekty, szczególnie kiedy zacznie się działać na świeżo.

werkaa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-07-10, 18:56 

gg83 napisał/a:
powiedział tylko, że mam się z plamą pogodzić i tyle...

Może takie stwierdzenie to miało sens ze 20 lat temu, ale raczej nie teraz... Może Pan/Pani w tych czasach właśnie się zatrzymał;p
A czy od tych maści na przebarwienia nie macie podrażnień? Jakiś zaczerwienień czy tam schodzącej skóry?

Odpowiedz do tematu