Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: kapieli, preparatami

A co z preparatami do kąpieli?
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-10-26, 00:30 A co z preparatami do kąpieli?

Ostatnio w Rossmannie wyniuchałam puder do kąpieli Milky Powder - Daily Fun o zapachu truskawki. Opakowanko dość gadżeciarskie (buteleczka z grubego szkła, drewniany korek z różową serwetką omotaną kawałkiem sznureczka + drewniana łyżeczka) dlatego zdziwiła mnie cena, bo spodziewałabym się 15-18 zł, a tu "tylko" 9,99 zł. Kupiłam, wypróbowałam i muszę powiedzieć, że kąpiel z czekoladowymi podgrzewaczami powietrza rozstawionymi w łazience i ukochanym u boku (może być gdziekolwiek, byle blisko ;-) ) było fajnym przeżyciem po 7-dniowym maratonie w pracy :-D oczywiście na brzegu wanny stała filiżanka z kawusią :lol: Znikoma ilość pudru (po trzech użyciach nie ma już połowy butelki - napisano, że specyfiku jest 280 g) raczej zniechęca mnie do ponownego zakupu, ale mimo to polecam do wypróbowania osobiście :-)

a jakie wy lubicie preparaty do wanny :?: kulki z olejkami, płyny do zrobienia piany, olejki, sole, a może jakieś domowe specjały :?: 8-)

Darish:)

Wysłany: 2008-10-26, 18:59 

zainspirowałaś mnie do zakupu tego czegos hih :D

amelj 
Użytkowniczka

Wysłany: 2008-10-27, 07:44 

Ja uwielbiam kulki z olejkami. Z wszystkiego co probowałam dla mojej skory i sampoczucia sa najlepsze :)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2008-10-27, 22:21 

Darish :arrow: polecam, warto spróbować fajnej rzeczy do kąpieli :-)
a kulki (zaopatrzyłam się kiedyś w różnokolorowe z Sephory) są dla mnie tłuste i chyba nie zagustuję na dłużej w tych kolorowych bąbelkach ;-)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-10-30, 22:11 

ja lubię takie duuuże kule,teraz nie wiem jak to opisać ale chodzi mi o takie 'kamienne', które jak się wrzuci do wanny to tak musują ^-^

Pankinka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-11-09, 17:55 

O tak te musujące kule są świetne! Miałam raz taką zieloną i po rozpuszczeniu zabarwiła całą wodę na zielono! Ale miałam frajde;] a jak cudownie pachniła:) ostatnio miałam też taką kulę z suszonymi kwiatuszkami i po wodzie pływało mi mnóstwo kwiatuszków... coś wspaniałego...:) polecam jak najbardziej te kule jednak są one dość drogie bo jedna kosztuje 12zł. Ja zawsze ją przepoławiam i starcza mi na dwie kąpiele ale 6 zł za jedną kąpiel to troszkę rozrzutność;P dlatego kupuję sobie taką kulę tylko na wyjątkowe okazję;P

Motylek19 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-10, 10:13 

Ja ostatnio kupiłam takie malutkie kuleczki do kąpieli o różnych kształtach(delfinek,serduszko,kuleczka)i wrzuciłam jedną z nich do kąpieli ale nie dała efektu takiego na jaki liczyłam:-(Rozpuściła się ale miałam mało olejku i prawie w ogóle nie pachniała.Może po prostu nie kupiłam tego,co trzeba:-)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2008-11-10, 23:21 

Motylek19 napisał/a:
Ja ostatnio kupiłam takie malutkie kuleczki do kąpieli o różnych kształtach(delfinek,serduszko,kuleczka)

widziałam takie w Superpharmie, różnokolorowe i różnych kształtów, ale nawet nierozpuszczone praktycznie nie pachniały. miałam kupić na spróbowanie, ale widzę, że nie warto wydawać kasy - dzięki za hinta ;-)

peater

Wysłany: 2008-12-05, 11:34 

Chciałbym zrobić żonie prezent urodzi i myślałem o soli do kąpieli. Co polecacie??

Wysłany: 2008-12-05, 18:06 

po pierwsze polecamy isc do mydlarni albo drogerii:)
po drugie to ma byc tylko jedna butelka? bo mozna kupic takze cale zestawy do domowego SPA:)
chyba najlepsze sa kule tak jak tu dziewczyny mowia:)
jak chcesz zone pobudzic to moze jakies pomaranczowe zapachy :D

peater

Wysłany: 2008-12-09, 11:38 

Do mydlarni na pewno się wybiorę jak w najbliższym czasie. Miło byłoby znaleźć jakiś fajny zestaw. Pomysł z pomarańczą może nie przejść gdyż małżonka nie przepada za tym zapachem, ale dzięki za podpowiedź.

Wysłany: 2008-12-09, 16:58 

W takim razie inny zapach, jest naprawdę duży wybór :))
w drogerii Natura i bodajże Sephora wchodzą takie zestawy SPA, za 20-60zł nawet z koszyczkami i ręczniczkami. W Rossmanie też są w podobnych cenach i tańsze takie malutkie za 14zł np:)

Arek Rybarczyk 
Początkująca
Jericho

Wysłany: 2008-12-09, 17:05 Sole Jericho z naturalnymi aromatami

Dobroczynne działanie soli Morza Martwego było znane już w Starożytności. Z zabiegów nad Morzem Martwym korzystała m.in. ikona starożytnej urody- Kleopatra, która posiadała ogród palmowy w Jericho, bogaci Rzymianie, czy Herod.
Sole Jericho mają rozmaite zastosowania kosmetyczne i terapeutyczne. Składniki zawarte w soli Jericho (brom, jod, potas, magnez, sód i chlor, fosfor, siarka, inne) przenikają głęboko do tkanki podskórnej. Z tkanek usuwane są zbędne i szkodliwe produkty przemiany materii. Dzięki temu tkanka staje się bardziej elastyczna, a wygląd skóry ulega wyraźnej poprawie. Dodatkowo sól z Morza Martwego poprzez zawarte w niej minerały pobudza przemianę materii w tkance podskórnej. Komórki zaopatrywane są w ważne substancje odżywcze. A oto wybrane przykłady terapeutycznych zastosowań soli Jericho:
Cellulit- idealna w tej dolegliwości jest kąpiel w solach Jericho.
Trądzik, atopowe zapalenie skóry, łuszczyca- składniki zawarte w soli Jericho głęboko przenikają w skórę unieszkodliwiając bakterie, oraz normalizują wytwarzanie łoju.
Stres i przemęczenie- kąpiele całkowite w solach Jericho z dodatkiem naturalnych aromatów oraz stosowanie peelingu solnego do ciała z dodatkiem olejków aromatycznych.
Schorzenia stawów- sole Jericho są doskonałym środkiem leczniczym w dolegliwościach zwyrodnieniowych stawów i reumatyzmie. Można stosować opisaną już kąpiel solną lub okład na chore stawy.
Osteoporoza- kąpiel całkowita w soli z Jericho dostarcza duże ilości wapnia niezbędnego dla prawidłowej budowy kości.
Idealne dla relaksu i urody. 8 opcji zapachowych. www.morzeurody.pl

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-03, 11:53 

Ja polecam ten płyn do kąpieli

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-03, 15:59 

Ja jestem fanką kosmetyków Bielendy.
Szczególnie polecam Borowinke do kąpieli, mleczko afrykańskie (takie beżowe) i sól do kąpieli z algami ;]
Poza tym ostatnio odkryłam firmę Bagno :) mają świetnej jakości żele pod prysznic i tkw. piane czyli płyn do kąpieli. Kosmetyki mają intensywne zapachy czekolady czy wanilii, które utrzymują się na skórze przez conajmniej noc i dzień.

Odpowiedz do tematu